Gjirafa pastron veshet me gjuhen e saj, ajo arrin nje gjatesi prej 50 cm

Kali i detit eshte peshku qe ka shpejtesine me te vogel,vetem 0,01m/h

Hunda e qenit ka shenja te ngjashe me shenjat e gishterinjve te njeriut,

Derri rrenditet ne top 4 e kafsheve me inteligjente.

Mishi i derrit eshte mishi qe konsumohet me se tepermi ne bote.Derri me i madh eshte regjistruar ne 1939 dhe peshonte 863 KG

Rreth 75% e zogjve ngordhin para se te mbushin 6 muaj

 

Karavidhet jane gjallesa deti,gjaku i te cileve ka ngjyre blu

Peshkaqenet jane imun ndaj gjithe semundjeve

Nje elefant mund te konsumoje reth 220kg kashte dhe 220 litra uje ne nje dite vetme.

Me 1740 ne France,nje lope u shpall fajtore me akuzen se kishte bere magji dhe u denua me varje ne publik